Home

 

Den Haag wordt anders. De tijd van grootschalige bouwprojecten is voorbij, maar de opgaven blijven. De stad zoekt nieuwe manieren om zich te blijven ontwikkelen. De Haagse gemeente wil graag faciliteren, maar de samenleving moet het zelf doen. Het gaat om complexe opgaven, zonder heldere organisatie en budget. EEN NIEUWE MANIER VAN ‘STAD MAKEN’, hoe gaat dat in zijn werk?

HET AANTAL HAAGSE BURGERS EN ONDERNEMERS MET EEN EIGEN INITIATIEF VOOR DE STAD GROEIT. Zij pakken de braakliggende terreinen en leegstand aan. Zij werken mee aan een klimaatneutraal 2040, een gezonde leefomgeving en lokale economie. Zij EXPERIMENTEREN volop met nieuwe manieren van samenwerken, communicatie en financiering. Hiermee wordt NIEUWE KENNIS en ERVARING opgedaan en ontstaan er NIEUWE VRAGEN en BEHOEFTES. Maar niet iedereen weet dit van elkaar.

Stadmakers Den Haag brengt INITIATIEVEN IN KAART en gaat  IN GESPREK MET HAAGSE PIONIERS. Zij vertellen ons over de ontwikkeling van hun initiatief, drijfveren, hobbels én kansen die zij zien voor de stad.

Via de gesprekken VERKENNEN we de stadsontwikkeling in transitie. Een zoektocht naar CONTINUÏTEIT, SAMENHANG EN ZICHTBAARHEID. We verzamelen PRAKTISCHE INFORMATIE voor de pionier en nemen een TUSSENSTAND op. WAT GAAT GOED? WAT KAN BETER? WAT HEEFT DEN HAAG NODIG OM DIT TE BEREIKEN?

De INSPIRERENDE VERHALEN van deze nieuwe stadmakers verzamelen we op deze site.

Zo bouwen we aan een COLLECTIEF GEHEUGEN VOOR DE STAD.

Ook MEEDOEN? Dat kan

  • Ken je een INITIATIEF of INITIATIEFNEMER?
  • Wil je met jouw EIGEN VERHAAL op de site?
  • Wil je dit initiatief ONDERSTEUNEN?
  • Wil je BERICHT ONTVANGEN bij een nieuw verhaal?
  • Heb je VRAGEN of SUGGESTIES?

Laat het ons weten via het CONTACTFORMULIER.

 

Stadmakers Den Haag is een initiatief van Roos Berendsen (1977). Ze woont in Den Haag en werkt vanuit BURO ROOM als stedenbouwkundige. De gesprekken met de pioniers voerde zij samen met collega Mathilde Peen (Buro Room). Bij het schrijven van de verhalen en de vormgeving van deze site kreeg ze hulp van Eefje Bosch (tekstcorrecties) en Lieke Sauren (Lieke Ontwerpt).

Stadmakers Den Haag is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie én het vertrouwen, hun tijd en openhartige verhaal van de stadmakers die wij tot nu toe mochten interviewen.

Buro Room is een open en optimistisch team dat onderzoek, ontwerp en advies levert voor transformaties in de leefomgeving. Bezoek ook eens onze website www.buroroom.nl