Home

Screenshot kaart Stadslandbouw in Den Haag © Berit Piepgras

“HET ZOU MOOI ZIJN ALS ER EEN SOORT STADSLANDBOUWLOKET ZOU ZIJN”

Benut de kansen! Die naam draagt het onderzoek naar stadslandbouw van Berit Piepgras. En kansen voor stadslandbouw, die zijn er in Den Haag volop. De architecte onderzocht in opdracht van het Haags Milieucentrum de talloze mogelijkheden van braakliggende terreinen en leegstaand vastgoed. Dit resulteerde in nieuwe initiatieven, meer digitale informatie en gerichte adviezen aan stadsboeren in spe.

Het Haagse Milieucentrum (HMC) zet zich in voor een groen en duurzaam Den Haag. Zo stond de stichting aan de wieg van de Haagse voedselstrategie (H)eerlijk Haags. Het onderzoek Benut de Kansen! borduurt hierop voort met vragen als: Is stadslandbouw op braakliggende terreinen en in leegstaand vastgoed in Den Haag mogelijk? Hoe organiseer je grootschalige bottom-up stadslandbouwprojecten vanuit een overkoepelende organisatie (top-down)? Hoe vergroot je de slagingskans van dit soort projecten? Het onderzoek zet de mogelijkheden uiteen om meer voedsel te produceren en geeft aan hoe deze benut kunnen worden. We spreken Berit 29 april 2013 in de creatieve broedplaats Zuid 57. >> LEES INTERVIEW